Tvarohová pěna s pažitkou

150 g másla, 500 g měkkého tvarohu, 50-100 ml mléka nebo smetany, 1 cibuli, 4 lžíce na jemno nakrájené pažitky, sůl, pepř, 1 KL cukru
Jak na to:V misce utřeme máslo do pěny. Přidáme tvaroh a dobře vyšleháme, podle potřeby zředíme mlékem nebo smetanou-kyselou nebo sladkou.
Očištěnou cibuli velmi na jemno nakrájíme a spolu s pažitkou přidáme do máslově-tvarohové pěny. Ochutíme solí, pepřem a na vyvážení chuti přidáme malou lžičku cukru. Vyšleháme do hladká.
Podáváme na chlebu nebo k pečeným bramborám.
Ovocná tvarohová pěna, Tvarohová pomazánka s olivami, Pěna z lesních plodů, Tvarohová omáčka, Tvarohová pomazánka s tresčími játry