Podzimní lasagne

Potřebujeme:

500 g lasagní, 800 g čerstvých hub, 400 ml omáčky, olivový olej, máslo, sůl, pepř, nastrouhaný parmezán
Omáčka: 600 ml mléka, 2 PL maizeny-solamyl, 2 lžíce másla, sůl, strouhaný muškátový oříšek, pepř, 200 ml smetany na vaření, 80 g nastrouhaného sýra

Jak na to:

Omáčka: Maizenu rozmícháme s trochou mléka na hladký krém bez bulek. Krém smícháme se zbytkem mléka, solí, pepřem
a muškátovým oříškem.
V hrnci rozpustíme máslo a zalijeme ho připravenou omáčkou. Za stálého míchání vše povaříme 3 minuty. Omáčku necháme trošku vychladnout, pak do ní vmícháme smetanu a nastrouhaný sýr. Podle chuti osolíme a opepříme.
Očištěné houby nakrájíme na plátky a opečeme je na olivovém oleji doměkka, dochutíme solí. Zapékací misku vymažeme máslem.
Dno polijeme trochou připravené omáčky a uložíme na ni první vrstvu těstovin.
Na každou vrstvu těstovin rozdělíme část hub a salsy tak, aby každá vrstva byla jí pokrytá, ale neplavala v ní. Poslední vrstvu lasagní polijeme pouze salsou a bohatě posypeme nastrouhaným parmezánem. Na zvýraznění chuti můžeme na vrchní vrstvu rozdělit i pár máslových vloček.
Připravené lasagne pečeme přibližně 25 až 35 minut v troubě vyhřáté na 200 ° C. Hotové těstoviny vyjmeme a necháme alespoň 10 minut odstát, dokud je budeme krájet.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Rychlé špenátové lasagne, Ovocné lasagne s jogurtem, Cuketové lasagne, Lasagne Frankie