Arabský chléb
1 lžíci droždí, 1 lžíci cukru, 3 sklenice vlažné vody, 5 sklenic hladké mouky (1 kg), 1,5 lžičky soli, 2 lžíce olivového (slunečnicového) oleje
Jak na to:Z droždí, cukru a vlažné vody připravíme kvásek, který necháme vykynout. Prosátou mouku trochu zahřejeme v troubě, osolíme, smícháme s kváskem, postupně přidáme vlažnou vodu a trochu oleje, mícháme, dokud těsto není úplně tuhé a nelepí se na ruce (musí být zcela tuhé).
Těsto rozdělíme asi na 20 dílků, které rozválíme na placky o průměru 15-20 cm. Položíme na trochu pomoučněnou látku, přikryjeme a necháme odpočinout. Chléb pečeme při maximální teplotě.
Plochu, na níž se chléb peče, potíráme olejem. Chléb by se měl při pečení nafouknout a v středu by se měla vytvořit tzv.. taštička.
Pizza Pitu, Arabský chléb se zeleninou, Pita chléb s omeletu a zeleninou, Arabský chleb pita, Arabský chléb plněný masovou směsí