Tvarohový koláč

19.1.2012
Potřebujeme:

Těsto: 1 / 2 másla (125 g), 1 / 2 sklenice cukru, 12 lžic hladké mouky, 3 lžíce kakaa, 1 vejce, 2 lžičky kypřícího prášku
Krém: 4 vejce, 1 máslo, 1,5 sáčku vanilkového cukru, 3 tvarohy (jemné) 250 g, 1 / 2 smetany na šlehání, 2 vanilkové pudinky nebo Zlaté klasy, moučkový cukr

Jak na to:

Máslo vyšleháme s cukrem a vejcem, přidáme mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Vypracujeme těsto, ze kterého menší část dáme do mrazáku a zbytek do dortové formy.

Mezitím vypracujeme krém: Cukr vyšleháme s máslem a vejcem, přidáme tvaroh, smetanu a pudinkový prášek. Vše smícháme dohromady a hmotu vylijeme na těsto ve formě.
Zamrzlé těsto nastrouháme na vrch hmoty a pečeme ve vyhřáté troubě při 175 ° C asi 1 hodinu a 15 minut. Máslo vyšleháme s cukrem a vejcem, přidáme mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Vypracujeme těsto, ze kterého menší část dáme do mrazáku a zbytek do dortové formy.
Práškový cukr vyšleháme s máslem, vejci a vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh, smetanu a pudinkový prášek. Vše smícháme dohromady a hmotu pomalu vylijeme na těsto ve formě. Zamrzlé těsto nastrouháme na vrch hmoty.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 ° C asi 1 hodinu a 15 minut.

Podobné recepty:

Tvarohový koláč, Tvarohový koláč, Tvarohový koláč pod peřinkou, Tvarohový koláč s jahodami, Tvarohový koláč