Makové-kávové řezy

19.1.2012
Potřebujeme:

Piškotové těsto: 250 g polohrubé mouky, 125 g krystalového cukru, 150 ml oleje, 150 ml mléka, 3 vajíčka, lžičku prášku do pečiva, 1 vanilku, citrónovou kůru
Maková těsto: 3 / 4 l mléka, špetku soli, 60 g másla, 80 g krupice, 150 g krystalového cukru, 1 vanilku, 250 g mletého máku, 2-3 vajíčka, citrónovou šťávu z 1 citronu
Kávová poleva: 2 vajíčka, 250 g moučkového cukru, 1 lžičku mleté ​​kávy, 2 lžičky kakaa, 80 g tuku

Jak na to:

Nejdříve si umeleme mák. Rozklepneme celé vejce, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Mezitím si nastrouháme citronovou kůru, kterou pak přidáme do pěny. Přidáme také olej a mléko. Mouku zapracujeme do těsta postupně, po lžících, aby piškotová směs neklesla na dno. Těsto vylijeme na plech.

Maková těsto: Mléko, sůl, máslo, krupici, cukr a vanilkový cukr vložím do většího hrnce a přivedeme do varu. Pak odstavíme ze sporáku a přidáme rozemletý mák a citrónovou šťávu. Rozklepneme 2 celé vajíčka a znovu prošleháme. Pomocí lžíce navrstvíme na připravené piškotové těsto. Vložíme do trouby a přibližně na 175 ° C necháme péct asi 35-38 minut.

Kávová poleva: Vajíčka, cukr, kávu, kakao a tuk vaříme spolu v jedné nádobě.
Koláč vyjmeme z trouby, ještě teplý propícháme vidličkou, ať tam té nádivky vnikne co nejvíce. Necháme řádně vychladnout v lednici.

Podobné recepty:

Naložené masíčko s popcornem, Falešný tatarák, Makové řezy, Netradiční makové řezy, Italské makové řezy