Tuňákový pizza

19.1.2012
Potřebujeme:

Těsto: 250 g hladké mouky, kostku čerstvých kvasnic, lžičku cukru, 2 lžíce oleje, 1 dcl vlažné vody, lžičku soli, 2 lžíce mléka
Obložení: tuňákovou konzervu, rajčata, papriky, cibuli, tvrdý sýr, ...
koření na pizzu a oregano koření

Jak na to:

Na kvásek použijeme trochu asi 1 dcl vlažného mléka, kostku kvasnic a lžičku krystalového cukru. Vše dobře vymícháme v hrnku a nechte chvilku kvasit.
Zatím si prosejte hladkou mouku na větší desku. Přelijte ho do mouky, přidejte olej, vodu, lžičku soli a dobře prohněťte na hladké těsto. Těsto nechte kynout asi hodinu na teplém místě.
Formu na pizzu vymažte olejem, a když bude těsto vykynuté, po-roztírejte ho prsty ve formě. Na vrch těsta přilijte trochu oleje a prsty jej rozetřete po celém cestě. Potom pizzu obložte podle chuti. Napěchujeme salám, rajčata, papriky, kukuřici, žampiony, dostatek tuňáka ,.... Přidejte tvrdý sýr, posypte kořením na pizzu a oreganem a dejte péct do trouby při teplotě asi 180 stupňů, asi 20-30 minut.

Podobné recepty:

Tuňákový pomazánka, Tuňákový sendvič, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tuňákový salát