Květák zapečený s pórkem
20.1.2012

1 středně velký květák, 250 g šunkového salámu, 2 středně velké póry, 3 dcl sladké smetany, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, mletý pepř, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, 3 vejce
Jak na to:Umytý květák téměř doměkka uvaříme v osolené vařící vodě. Po mírném vychladnutí ho rozdělíme na menší růžice. Pórek pokrájíme na kolečka a salám na kostičky.
Do vymaštěné zapékací mísy uložíme květák, pórek, salám a zalijeme smetanou, kterou jsme rozkvedlaly s vejci, solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem.
Do zlatová zapečeme ve vyhřáté troubě.
Květák zapečený s pórkem, Zapečený květák, Zapečený květák, Zapečený květák, Zapečený květák v listovém těstě