Uzené maso se špenátem

5.11.2012
Potřebujeme:

1 kg uzeného stehna, 450 g mraženého špenátu, 1 cibuli, 3 bobkové listy, 4 zrnka celého nového koření, 5 zrnek celého pepře, 6 stroužků česneku, vegetu, olej, sůl, pepř, 180 g uzeného sýra, 1 vejce , 1 žloutek, 500 g listového těsta, sezamová zrníčka, hrubozrnnou sůl, celou kmín

Jak na to:

Uzené maso dáme vařit do vody asi na 40 minut, přidáme do ní bobkový list, celé nové koření, celý pepř a 3 stroužky česneku. Uvařené maso vyndáme a necháme vychladnout.
Nadrobno pokrájenou cibuli orestujeme na oleji spolu s plátky nakrájeného česneku. Přidáme rozmrazený špenát a spolu podusíme.
Přebytečnou tekutinu odstraníme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a ochutíme vegetou.
Do teplého špenátu přisypeme na jemno nastrouhaný uzený tvrdý sýr, který necháme chvíli vychladnout. Pak vmícháme žloutek, promícháme a odložíme na pár hodin na chladné místo dobře vychladnout.
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále do tvaru obdélníku.
Vychladlé uzené maso obalíme po celém obvodu ochuceným špenátem, uložíme ho na rozválené lístkové těsto a zabalíme.
Vrchní část těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými zrníčky, celým kmínem a hrubozrnnou solí. Přendáme na plech vyložený papírem na pečení a ve vyhřáté troubě při teplotě cca 170 ° C zapečeme.

Podobné recepty:

Zapečené palačinky se špenátem, Uzené vepřové v alobalu, Zapečené těstoviny s uzeným a špenátem, Polévka z uzeného masa, Uzené maso v listovém těstě