Těstoviny se zeleninou a hermelínem

Potřebujeme:

1 kedluben, 2 mrkve, 1 pórek, 200 g brokolice, 1 cibuli, 1 lžíci másla, 150 g 33% smetany, 100 ml mléka, 2 vejce, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, 1 hermelín (125 g), 2 lžíce posekané petrželky, 1/2 sáčku těstovin flíčky, 1 kostku zeleninového bujónu

Jak na to:

Kedluben a mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a omyjeme. Horní, zelenou část nakrájíme na nudličky, cibulky na kolečka. Omytou brokolici rozebereme na růžičky.
Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 5-7 min a necháme okapat. Cibuli jemně nakrájíme.
Do vařící vody rozdrobíme kostku zeleninového bujónu, přidáme těstoviny a vaříme 5-7 min. Scedíme a přimícháme do nich zeleninu.
Ohnivzdornou formu vymažeme máslem. Vložíme do ní směs těstovin a zeleniny, posypeme cibulí a dáme zapéct na 15 min do předehřáté trouby na 200 ° C.
Smetanu smícháme s mlékem a vejci, osolíme, opepříme a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a přelijeme zapečené těstoviny.
Zapékáme 10 min. Hermelín nakrájíme na plátky, rozložíme na jídlo a zapékáme ještě 5 min. Podáváme posypané petrželkou.

Podobné recepty:

Celozrnné těstoviny se zeleninou a mozzarelou, Zdravé těstoviny, Zapékané těstoviny se zeleninou, Celozrnné těstoviny se zeleninou a žampiony, Zapékané těstoviny se zeleninou