Nakládaná čalamáda

Potřebujeme:

6 kg zelí, 2 kg papriky (barevnou na zpestření), 2 kg cibule, 2 kg okurek, 1-2 hlávky květáku, mrkev, 1 Čl Borkenu-bisulfit draselný.
Nálev: 30 dkg cukru, 2-3 deka, 1 l octa, 2 l vody

Jak na to:

Nálev: Vodu, ocet, cukr a deka uvaříme, necháme vychladnout a přecedíme přes husté síto.
Zeleninu nakrájíme podle potřeby, květák rozebereme na malé růžičky, posypeme 1 lžičku hydrogensiřičitanu. Důkladně zeleninu promícháme a zalijeme letním (studeným) nálevem. Necháme odstát několik hodin. Občas promícháme.
Takto připravenou čalamádu pak natlačíme do připravené nádoby. Netřeba zavařovat.

Podobné recepty:

Čalamáda, Čalamáda, Čalamáda, Čalamáda s křenem, Papriková čalamáda