Čokoládový dort

21.2.2012
Potřebujeme:

5 vajec, 125 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g čokolády na vaření, 120 g másla, 50 g polohrubé mouky, 50 g škrobové moučky, 1 lžičku kypřícího prášku, 50 g mandlí
Krém: 0,25 l smetany na šlehání, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, 100 g moučkového cukru, 250 g másla, 120 g čokolády na vaření

Jak na to:

Žloutky s prosetým práškovým a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Přidáme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu a máslo a lehce promícháme.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně střídavě přidáváme mouku smíchanou se škrobovou moučkou, kypřícím práškem a mletých mandlí. Vlijeme do vymazané, moukou vysypané dortové formy a v troubě vyhřáté na 180 ° C pečeme 45 minut.
Vychladlý korpus potřeme tmavým krémem, pak bledým a ozdobíme podle vlastní fantazie.

Krém: Smetanu na šlehání svaříme s vanilkovým cukrem. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a postupně k nim přimícháváme ještě teplou smetanu. Žloutkový krém pak necháme vychladnout.
Do utřeného másla po částech přidáváme žloutkový krém. Potom z něho polovinu oddělíme do druhé mísy a přimícháme rozpuštěnou, vychladlou čokoládu.

Podobné recepty:

Žvýkačkový dort, Čokoládový vánoční dort, Jablečný nepečený dezert, Čokoládový dort, Nepečený čokoládový dort