Kuřecí prsíčka na přírodně

Potřebujeme:

kuřecí prsa (4 plátky), 200 g neuzeného tvrdého sýra, 2-3 vejce, pepř, 4 stroužky česneku, muškátový ořech, kari koření, pepř "čínská směs", mořskou sůl, olivový olej, 5 lžic sójové omáčky, 6 velkých žampionů, škrobovou moučku na obalení, 2 malé čerstvé lilky, 1/4 malé bílé zelí, 1 větší mrkev, cibuli

Jak na to:

Brambory uvaříme v osolené vodě s trochou česneku, přecedíme a přidáme trochu másla a nakrájenou petrželku.
Očistíme si lilky a nakrájíme je na malé kostky. Mrkev nakrájíme na úzké plátky 2-3 cm dlouhé. Pórek nakrájíme podobně i zelí, žampiony klasicky na plátky, cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme podélně. Vše promícháme v prostorné nádobě, posypeme škrobovou moučkou, trochou kari koření, čínskou směsí a muškátovým oříškem.
Na ohni rozpálíme olivový (může být i jiný) olej a zeleninu prudce opečeme, tak aby skřupavěla. Rozpálíme troubu na 200 ° C. Do připraveného keramického pekáče rovnoměrně naskládáme zeleninu, osolíme mořskou solí, přidáme prolisovaný česnek, pokapeme sójovou omáčkou a polovinu zeleniny zalijeme rozmíchanými vejci s nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct zhruba na 15 min.
Kuřecí prsa nakrájíme na 1 cm silné plátky, jemně potřeme česnekem, posypeme pepřem, solí a z každé strany prudce opečeme na desce bez oleje.

Podobné recepty:

Kuřecí prsíčka labužník, Kuřecí prsíčka plňené slaninou a čabajkou, Kuřecí prsíčka delikates, Prsíčka zapečená se smetanou, Kuřecí prsíčka na rozmarýnu