Sedlácké fondue
8.2.2012
1 kulatý bochník chleba, 45 dkg oravské slaniny, 3 krabice sýru Karička, 1 červenou a 1 zelenou papriku, zelenou pažitku, 1 zakysanou smetanu, olej, pepř, vegetu
Jak na to:Z bochníky chleba odřízneme vršek a chléb vydlabeme. Nakrájíme slaninu na proužky a orestujeme na oleji.
Smícháme smetanu a sýr, přidáme nakrájenou papriku, pažitku, vychladlou slaninu a vegetu. Vše důkladně promícháme.
Tukem ze slaniny vytřeme chleba zevnitř i zvenku, naplníme směsí a položíme na vymazaný plech.
Vedle můžeme položit ještě "vydlabance", které jsme předtím pokapali tukem ze slaniny. Pečeme asi 10-15 minut ve vyhřáté troubě.
Sedlácké fondue, Sedlácké fondue , Sedlácké fondue, Sedlácké fondue, Čokoládové fondue