Kuřecí prsa v marinádě

Potřebujeme:

4 kuřecí prsa, hodně cibule (1 velkou, nebo alespoň 3 malé), 1 PL hořčice, 3 PL kečupu, 100 ml smetany na vaření
koření: sůl, pepř, kmín, papriku sladkou, také oregano a majoránka
Marináda: 100 ml oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžičku mleté ​​červené papriky

Jak na to:

Kuřecí prsa nakrájíme a naklepeme.
Připravíme marinádu: Olej, prolisované stroužky česneku a červená paprika smícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme přes noc odležet v chladničce.
Druhý den na pánvi zprudka opečeme řízky, dokud nejsou měkké. Pak je vyjmeme do misky a ve výpeku osmažíme cibuli. Přidáme hořčici, kečup, koření, kmín rozdrtíme, podlijeme vodou a vaříme.
Pak podlijeme smetanou, znovu vaříme, přidáme majoránku i oregano, které rozdrtíme v dlani. Vaříme, dokud se všechny chutě nespojí. Před dokončením přidáme maso a společně vše prohřejeme. Podáváme s opékanými bramborami.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa v pivní marinádě, Kuřecí prsa s bylinkami, Nakládaný kuřecí steak v marinádě, Grilované kuřecí prsa, Kuřecí prsa s broskví