Pastýřský sójový salát
10.2.2012

1 balení růžových kostek-sója, 2 kostky bujónu, 200 g ovčího kozího nebo balkánského sýra, 4 lžíce olivového oleje, směs sekaných bylinek (petržel, meduňka, šalvěj), 3 lžíce brusinkového nebo rybízového kompotu, olivy, feferonky, 2 spařené oloupané rajčata , několik kuliček pepře, několik kuliček nového koření, citrónovou šťávu, hlávkový salát
Jak na to:Podle návodu na obalu připravíme sójové kostky, celý pepř dáme do vody a povaříme. Scedíme.
Vychlazené kostky smícháme s nakrájenými surovinami a necháme 3 hodiny marinovat. Podáváme vychlazené, obložené hlávkovým salátem
a s pečivem.
Sekaná se sojou, Vegoplacky, Špagety po boloňsku se sojovým masem, Sojový salát, Salát koloseum