Opilé vepřové maso
14.2.2012

1 kg vepřového plece, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 1 lžíci zelené petržl. naťe nasekané, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 l víno červené, sůl
Jak na to:Maso osolíme, opepříme a můžeme trochu pomoučnit aby nám neutekla šťáva).
Zprudka ho ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme k němu na plátky nakrájený česnek. Až tento dostane barvu, přidáme petrželku a zalijeme ho červeným vínem.
Chvíli necháme podusit.
Maso pak vyjmeme na pekáč a zalijeme šťávou, ve které jsme ho dusili. Dáme do trouby a upečeme do měkka. Občas ho obracíme a podléváme šťávou.
Opilé vepřové, Opilé vepřové, Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot, Vepřové masíčko po znojemsku, Vepřové maso