Dort s čokoládou

14.2.2012
Potřebujeme:

Těsto: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 125 ml mléka, 125 ml oleje, 250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek, špetku soli, 1 ozdobné zdobení tmavé
Na pokapání: 2-3 PL rumu
Na náplň: 2 šlehačky v prášku, 250 ml studeného mléka, 25-30 g nastrouhané čokolády
Na posypání: nastrouhanou čokoládu

Jak na to:

Na přípravu těsta ušleháme šlehačem pěnu z vajec, cukru a vanilk.cukru. Mléko smícháme s olejem a mouku smícháme s kypr.práškem, solí a tmavým zdobením. Střídavě ve dvou fázích do pěny zapracujeme tekutinu a sypkou směs (na 1.stupně šlehače).
Hladké těsto vylijeme do dortové formy (průměr 26 cm), na dno které jsme dali pečící papír. Uhladíme a pečeme v rozehřáté troubě (elekt. trouba 180 stupňů, plynová trouba 2-3, teplovzdušné troubě 160 stupňů). Doba pečení: 40-45 minut.
Upečený korpus necháme 10 minut ve formě chladnout, nožem oddělíme od okraje formy a necháme úplně vychladnout. Korpus rozřízneme na 2 části.
Náplň připravíme podle návodu na obalu sušené šlehačky, ale jen s 250 ml studeného mléka. Do vyšlehané šlehačky lehce vmícháme čokoládu.
První díl korpusu položíme na podnos, pokapeme rumem a rovnoměrně neneseme polovinu náplně. Zakryjeme druhým dílem korpusu a dort potřeme zbylou náplní a posypeme čokoládou s moučkovým cukrem. Uložíme asi na cca 3 hodiny do chladu.

Podobné recepty:

Šlehačkový dort, Šlehačkový dort, Jogurtový dort, Jogurtový dort, Ruský dort