Dort sachr po domácky

14.2.2012
Potřebujeme:

130 g másla, 110 g moučkového cukru, vanilku nebo pokud nemáte vanilkovou esenci tak jeden vanilkový cukr, 6 vajec, 130 g čokolády na vaření, 100 g kryst.cukru, 130 g hladké mouky, meruňkový povidla
Poleva: 200g krystalového cukru, cca 100 ml vody, 150 g čokolády na vaření, kousek Cery

Jak na to:

Máslo, moučkový cukr a vanilku smícháme do pěny. Přidáme vanilkovou esenci a žloutku. Z bílků vyšleháme sníh, přidáme krystalový cukr a ještě zašleháme. Máslo se žloutky utřeme.
Do máslově-žloutkové směsi přidáme změklou čokoládu. Sníh pomalu vmícháme do směsi. Přidáme mouku a promícháme.
Připravíme si formu, kterou máslem vymažeme a vysypeme moukou. Dáme péct na cca 50 minut při 175 ° C (záleží od trouby).
Upečený korpus rozdělíme na dvě poloviny a natřeme marmeládou.
Připravíme si zatím polevu: Dáme vařit cukr a vodu, dokud se cukr rozpustí. Přidáme čokoládu a polijeme jí dort.

Podobné recepty:

Sachr dort, Sachr koláč, Sachr dort, Tvaroh po domácký, Masíčko po domácký