Jahodová Šarlota

14.2.2012
Potřebujeme:

Těsto: 4 žloutky (oddělíme bílky od žloutků), 4 lžíce mouky, 4 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vody
Náplň: 6-7 plátků želatiny, 4 žloutky, 100 g moučkového cukru, 1/4 l mléka, 1 vanil.cukr, 1 šlehačka 250 ml, 1 lžíci cukru + 1 balení jahod asi 500 g

Jak na to:

Těsto (klasický piškot) zpracujeme a upečeme v dortové formě korpus, který po upečení natřeme marmeládou. Pak dáme bokem vychladnout a zatím jdeme dělat nádivku.

Náplň: Želatinu dáme nabobtnat v troše vody, mléko s vanil.cukrem provaříme přidáme k němu žloutky vyšlehané s cukrem a uvaříme na krém. Ještě do horkého krému přidáme vymačkanou želatinu a celé necháme vychladnout. Můžeme dát i do chladničky.
Šlehačku vyšleháme s 1 lžící cukru. Vychladlý krém a šlehačku spojíme metličkou a natřeme na korpus. Něj poklademe jahody a celé pomalu zalijeme krémem. Dáme ještě ztuhnout do lednice.

Podobné recepty:

Jahodová zmrzlina, Jahodová zmrzlina, Harry Potter, Jahodová polévka, Jahodová pěna