Zapékané kysané zelí

Potřebujeme:

cca 3 brambory (syrové), 2 mrkve, 40 g másla, 1 pórek, zhruba 400 ml slepičího vývaru (příp. bujón), 500 g kysaného zelí, pepř, sůl, 1 KL cukru, 1-2 jablíčka, 1 pár buřtů (příp. hrubé párky nebo kousek klobásky), 20 dkg tvrdého sýra

Jak na to:

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme, pórek a mrkev také. Na rozehřátém másle několik minut, cca 5 min, dusíme. Zalijeme 250 ml vývarem, přikryjeme a dusíme cca do 10 minut.
Scezené zelí nakrájíme, přidáme k zelenině, osolíme, opepříme, posypeme cukrem a přikryjeme. Vaříme cca 15 minut.
Během vaření podléváme.
Jablka očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme je k zelenině po 15 min dušení. Pak ještě vaříme 5 minut. Zeleninu dáme do vymazané zapékací mísy. Posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby zapéct.

Podobné recepty:

Kysané zelí , Zapékané bramborové zelí, Kuře na zelí, Čočka se zelím, Salát z kysaného zelí