Tuňáková pizza

23.1.2012
Potřebujeme:

300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 / 2 lžičky krystalového cukru, 1 balíček droždí, 175 ml vlažné vody nebo mléka, 2 PL olivového oleje
Základní omáčka: 2 konzervy loupaných rajčat, 1 / 2 lžičky oregana, čerstvé nasekané bazalky, majoránky, sůl, pepř
1-2 velké cibule, 2 konzervy tuňáka v oleji, strouhaný sýr

Jak na to:

Z hladké prosáté mouky, soli, krystalového cukru balíčku droždí, vlažné vody nebo mléka a 2 lžíce olivového oleje udělíme kvásek. Pak vypracujeme těsto.

Základní omáčka: 2 konzervy loupaných rajčat rozmačkáme na kaši a prolisů 2-3 stroužky česneku. Směs Přivedu do varu a na mírném ohni vaříme asi 10minut. Přidáme po 1 / 2 lžičky oregana, čerstvé nasekané bazalky, majoránky, také sůl, pepř a vaříme ještě 5 minut.
Nakynuté těsto vyvalí do kruhu na pomoučněném vale a dáme na kulatý plech s Dírkami, netřeba doposud potírat olejem. Pokud je těsto dobře nakynuté, můžete mít z teto dávky i 2 bochánky, proto dejte raději 2 konzervy rajčat. Rajčatovou omáčku rozetřete na bochánek a navrstvěte na ni 1-2 velké cibule a 2 konzervy tuňáka v oleji.
Potom dáme do pořádně a maximálně rozehřáté trouby, Pečeme min. 10 minut, až potom posypeme strouhání sýrem. Pečeme ještě tak 5min, Dokud se sýr nerozpustí.

Podobné recepty:

Tuňáková pomazánka, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tuňáková pomazánka s vajíčkem, Tuňáková pomazánka