Punč
23.1.2012
1 PL medu, 3 PL 100%-ní pomerančové šťávy, 5 kousků celé skořice, 2 hřebíčky, kůru z půlky citronu, půl litru vody
Jak na to:Citron důkladně vydrhneme, a pak oloupeme kůru. Do malého hrnce dáme studenou vodu a vložíme skořici, hřebíček a kůru. Pomalu vaříme asi 2 min. Přecedíme a necháme zchladnout na 60 C.
Mezitím utřeme med s pomerančovou šťávou a zalijeme voňavým vývarem. Necháme do mírného vychladnutí v hrnci spolu se skořicí a hřebíčkem.
Když mírně vychladne, přecedíme, nalijeme do sklenic a nakrájíme ještě do toho jablíčko.
Mléčný punč , Český punč, Vánoční punč pro děti bez alkoholu, Medový ježci, Ovocný punč