Smetanový dip s nivou
23.1.2012

150 g sýru Niva, 250 g zakysané smetany, 250 g sýru typu Lučina, 3-4 stroužky česneku, worcesterovou omáčku, 1 PL želatiny, 1 / 3 sklenice vody, 1 / 4 sklenice mléka, bílý pepř
Jak na to:Želatinu dejte nabobtnat do studené vody. Smetanu, sýry, česnek, worcestrová omáčka, koření a příp. sůl dobře vymícháme.
Do bobtnáním želatiny nalijte horké mléko a dobře promíchejte. Mírně vychladlou želatinu přimíchejte k sýrové směsi a nalijte do misky nebo nějaké formy vystlanou potr.fólii.
Směs nechte v lednici ztuhnout nejlépe přes noc. Před podáváním obložte zeleninou a krekry.
Sýrový dip, Dip k zelenině, Pikantní chuťovky, Těstoviny s nivou, Roquefortová pomazánka