Anýzová - citrónové kuře

Potřebujeme:

1 větší kuře, 3 lžíce másla, 2 lžičky celého anýzu, 2 až 3 Čl cukru, 1 pórek, 500 g malých brambor, 1 svazek petrželky (sušenou), 20 g vypeckovaných tmavých oliv, 1 citron, šťávu z jednoho citronu, 250 ml drůbežího vývaru (instant), pepř, sůl

Jak na to:

Kuře omyjeme, osušíme a rozřízneme na 8 částí (4 porce). Posypeme solí a pepřem. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a kuře na něm po částech opečeme a odložíme na teplé místo.
Výpek rozředíme šťávou z citronu, přidáme cukr, anýz a za stálého míchání krátce povaříme. Přilijeme drůbeží vývar a několikrát necháme přejít varem.
Potom očistíme brambory a prořízneme je na čtvrtky. Opečeme je na zbylém másle a osolíme. Očištěný pórek nakrájíme na malé kolečka. Brambory dáme do Jánské skla a přimícháme olivy a pórek. Navrch položíme kuře a zalijeme drůbežím vývarem.
Citron oloupeme, omyjeme, rozdělíme na měsíčky a vložíme mezi kousky kuřete. Pečeme přikryté v předehřáté troubě při teplotě 200 C 30 až 40 minut, posledních 15 minut pečeme odkryté.
Podáváme posypané nakrájenou petrželovou natí.

Podobné recepty:

Pečené kuře, Kuře po Španělsku, Kuře na pivě, Kuře po Kladensku, Dušené kuře s estragonem