Pikantní kuře na smetaně

1 středně velké kuře, 3 stroužky česneku, 4 rajčata, 4 zeleninové papriky, 1 velkou cibuli, 200 ml zakysané smetany, olej, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci citrónové šťávy, 2 lžíce hladké mouky, mletou papriku, sůl
Jak na to:Dobře umyté a osušené kuře rozdělíme na porce, které potřeme rozetřeným česnekem se solí. Vložíme do pekáče na rozpálený olej a ze všech stran prudce opečeme. Pak ho zalijeme trochou horké vody a dusíme do poloměkka.
Mezitím na hlubší pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nudle nepálivé papriky, kousky rajčat a opražíme s trochou mouky. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za stálého míchání dusíme do poloměkka.
Pak ochutíme kečupem, do vzniklé směsi vložíme díly kuřete a zamícháme se smetanou. Vše podusíme doměkka a pokapeme citrónovou šťávou.
Podáváme s vařenými bramborami nebo krupicovými noky.
Kuře na smetaně, Kuře ve strouhance a na smetaně, Kuře na smetaně a bramborách, Kuře pečené na smetaně, Kuře na smetaně