Cibulový koláč

1 plátek listového těsta, 6 obdélníků sýra, 500 ml šlehačky, 4 velké cibule, 6 vajec, 300 g uzeniny, 150 g strouhaného sýra, tuk na vymazání formy, sůl, pepř, provensálské koření
Jak na to:Koláčovou formu vymažeme tukem a dno a do stran do výšky 2 cm. Vložíme rozválené listové těsto. Těsto několikrát propíchneme vidličkou.
Očištěnou cibuli a uzeninu nahrubo nasekáme a poklademe do formy. Posypeme provens.kořením.
Šlehačku zahřejeme, nevaříme v hrnci a rozpustíme v ní sýr. Necháme vychladnout a do směsi rozšleháme vejce. Osolíme a opepříme.
Nalijeme do formy. Povrch koláče posypeme strouhaným sýrem, okraje těsta přehneme dovnitř. Pečeme podle toho kým je šlehačka tekutá, ve středně vyhřáté troubě.
Cibulový koláč, Cibulový koláč, Cibulový koláč, Cibulový koláč, Cibulový koláč