Dýnovo-kuřecí kastrol
4 porce
600 g žluté dýně, 300 g brokolice, 3 řízky z kuřecích prsou, 2 cibule, 2 PL másla, 400 ml slepičího vývaru, 2 zelené cibulky nebo malý pórek, 3 PL zakysané smetany, 1 PL ostřejší hořčice, kůru a šťávu z ½ citrónu , mletý pepř, sůl
Dýni rozpůlíme, zbavíme jadérek, oloupeme a pokrájíme na kostky. Brokolici umyjeme, obereme růžičky, stonek oloupeme a pokrájíme na kousky. Růžičky a stonek povaříme 2 min v osolené vodě, prudce zchladíme proudem studené vody a necháme okapat.
Kuřecí maso nakrájíme na centimetrové kostky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na jemno. Maso opečeme na 1 PL másla, osolíme a opepříme.
Cibuli orestujeme nezesklovatí na zbytku másla. Brokolici a dýni krátce opečeme s cibulí, přidáme opečené maso, podlijeme vývarem a přikryté podusíme na mírném ohni 10 min.
Zelenou cibulku nebo pórek omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka. Smetanu smícháme s masem, přidáme hořčici, dochutíme citrónovou šťávou a kůrou. Podáváme ozdobené cibulkou nebo pórkem.
Kuřecí paella, Kuřecí prsíčka v medové omáčce, Kuřecí špíz, Grilovaná kuřecí stehna, Dušené kuřecí řízky s cibulí