Kuřecí prsa se zelím

Potřebujeme:

4 porce
500 g kuřecích prsou, 2 cibule, 1 lžičku drceného kmínu, hladkou mouku, 1 lžičku mleté ​​červené papriky, olej, sůl
Zelí: 1 hlávku bílého zelí, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžíci cukru, pepř, drcený kmín, ocet, 2 dcl zeleninového vývaru

Jak na to:

Cibuli očistíme, nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji a při mírné teplotě dusíme 10 minut. Maso nakrájíme na menší plátky a osolíme.
Mouku rozmícháme s paprikou, obalíme v ní maso a vložíme do udušení cibule. Osmahneme z obou stran, opepříme, posypeme kmínem a přikryté dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Během dušení maso obracíme.
Podáváme s dušeným zelím. Zelí připravíme tak, že ji nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, cukrem a dusíme do hněda. Zalijeme octem, přidáme zelí, znovu mírně osolíme, poprášíme moukou a 5 minut za stálého míchání dusíme.
Pak zalijeme vývarem, promícháme, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme doměkka. Během dušení promícháme, na konci dochutíme solí a octem.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa s bylinkami, Plné kuřecí prsa, Grilované kuřecí prsa, Medové kachní prsa, Kuřecí prsa s broskví