Jablečná mlska
20.3.2012
8 jablek, pšeničné klíčky, kakao, kokos, máslo, cukr
Jak na to:Jablka oloupeme, vydlabeme jádřinec, ale spodek necháme, aby nevytekla nádivka.
Náplň: rozpustíme máslo a přimícháme cukr. Přidáme pšeničné klíčky, kakao, vanilkový cukr pro vůni a kokos nebo ořechy, příp. ještě jablíčka a rum. Uděláme pevnou hmotu a naplníme jí po okraj jablka.
Dáme je na plech, podlijeme asi deci vody, přikryjeme a dáme dusit do trouby na 200 C asi 10 min. Potom odkryjeme, a jen dopečeme aby nádivka na vrchu "skřupavěla".
Dětská jablečná přesnídávka, Jablečná pěna, Jablečná skoronutela, Jablečná bábovka, Jablečná polévka s bílým vínem