Bezmasá Čína

Potřebujeme:

1 pórek, 1 balení žampionů (250 g), 2 papriky, 1 cibuli
Nálev: 3 lžíce oleje, 3 PL sojové omáčky, 1 1/2 KL sladké papriky, vegetu, můžete dát i špetku z chilli papričky
2 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku

Jak na to:

Žampiony, papriku a pórek nakrájíme na plátky a cibuli na drobno. Vše dáme do mísy. Olej, sójovou omáčku, sladkou papriku, vegetu spolu smícháme a vylijeme na zeleninovou směs a důkladně zamícháme. Dáme do lednice na cca 24 hod odležet.
Pak rozpálíme pánev, odlijeme na ni trošku z nálevu a na tom nálevu opražíme zeleninovou směs. Po chvíli, když paprika změkne přidáme rajčatový protlak, promícháme a nakonec dáme rajčata a smažíme ještě cca 2 min.
Jako příloha je nejvhodnější rýže.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Čína, Čína-sojovka, Cuketový zapečený nákyp, Kuřecí maso s pórkem, žampioóny a sterilovaným hráškem