Zavářka do polévky - lívanečky
6.3.2012

250 g polohrubé mouky, špetku soli, 3 vajíčka, 0,5 l mléka
Na zabarvení: rajčatový protlak / kečup, šťávu z červené řepy, nať z petržele nebo celeru
Připravíme si půl litru mléka, 250 g mouky a promícháme. Přidáme 3 celé vejce, sůl a rozšleháme. Trošku cesta odlijeme a obarvíme řepnou šťávou. Dobře promícháme.
Jemně omastíme pánev tukem a nalijeme za vařečku cesta. Vrch posypeme nasekanou např. celerovou natí. Pečeme jako palačinky, z obou stran.
Další várku můžeme obarvit např. kečupem. Při pečení můžeme posypat petrželkou.
Ještě teplé srolujeme, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky.
Kedlubnová polévka, Šunkové lívanečky, Lívanečky s krémem, Mámina zavářka, Vaječná zavářka do polévky