Trojbarevný koláč s pudinkem

12.11.2012
Potřebujeme:

Těsto: 3 celá vejce, 25 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, šťávu a kůru z 1 citronu, 1 dcl vlažné vody, 1 dcl oleje, 25 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíci kakaa, cca 6 švestek nebo jiného sezónního ovoce
Puding: 2 Zlaté klasy, 3/4 l mléka, 2 vanilkové cukry, 1 lžíci moučkového nebo krystalového cukru
Náplň: 2 pochoutkové smetany (250 ml), 2 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a 1 skořicový cukr na posypání

Jak na to:

Do mísy rozbijeme 3 vajíčka, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a vymícháme do pěny. Do utřeného přidáme kůru z citronu, šťávu z citronu a zamícháme.
Přidáme smíchaný olej s vodou a opět mixujeme. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mixujeme, abychom neměli v cestě hrudky.
2/3 bílého těsta vylijeme na papírem vyložený plech do zbývající 1/3 přidáme 1 lžíci kakaa a pořádně vymícháme. Kakaové těsto nanášíme lžící na světlé.
Švestky očistíme, vypeckujeme, nakrájíme na kostičky a poklademe na těsto.
Z uvedených přísad si uděláme pudink. Puding lžící nanášíme na syrové těsto kolmo na hnědé pásy. Pak koláč dáme do vyhřáté trouby, pečeme při teplotě 175 C, asi 35 minut.

Náplň: Dvě pochoutkové smetany utřeme s práškovým cukrem a vanilkovým cukrem.
Nádivku naneseme na horký upečený koláč. Posypeme ještě skořicovým cukrem a dáme nakrátko zapéct.

Podobné recepty:

Listový koláč s pudinkem, Litý koláč s jablky, vanilkovým pudinkem a kokosovými pilinami, Metrový koláč z be-be sušenek, Nepečený Pudinkový dort s hroznem, Koláč s tvarohem