Pizza

7.3.2012
Potřebujeme:

Těsto: ½ kostky droždí, 350 g hladké mouky, 150 ml mléka, 50 g másla, 50 ml oleje, 20 g kryst.cukru, špetku soli
Náplň: 900 g cibule, 12 ančoviček, 12 zelených a černých oliv, 3 lžíce olivového oleje, 2 lístky čerstvého tymiánu, 1 bobkový list, špetku soli a mletého pepře

Jak na to:

Vlažné mléko vlijeme do prosáté osolené mouky, přidáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek. Po 10 min vymícháme těsto, dokud je hladké a pružné. Přikryjeme a necháme kynout asi půl hodiny.
Velký plech vymažeme máslem, vlijeme těsto a rukou namočenou v oleji ho upravíme do stejné výšky.
Poklademe na něj směs na plátky pokrájené cibule opražené na oleji společně s mletým tymiánem a bobkovým listem, solí a pepřem. Navrch klademe diagonálně rady rozpolcených ančoviček s odstupem jejich délky a pak napříč klademe další rady tak, aby společně tvořily tvar mřížky. Doprostřed mřížek položíme olivy.
Necháme opět nakynout asi 10 min při pokojové teplotě a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 220 C asi 30 min.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb