Neapolské kuřecí prsa s gnocchi

Potřebujeme:

1 kg kuřecích prsou, trochu oleje, 4 lžíce kečupu (jemně pálivý), šťávu z 1 citronu, 1/2 lžičky pepře, sůl, vegetu
Bešamelová omáčka: 90 g másla (cca 3 kopcovité PL), 6 PL hladké mouky, 0,6 l mléka
Na posypání: strouhaný sýr nebo parmezán, případně Nivu
Gnocchi suroviny: 450 g uvařených rozmačkaných brambor, 75 g hlad.mouky s troškou kypr.prášku, 1 vejce, 2 žloutky, trocha soli

Jak na to:

Z kousků těsta prsty vyformujeme kuličky ve velikosti ořechu a zploštíme je vidličkou. Ve vroucí vodě vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Pak je vytáhneme.
Maso omyjeme, nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Prudce opečeme na oleji. Když se maso zatáhne polijeme šťávou z jednoho citronu. Osolíme, posypeme vegetou a opepříme. Podlijeme asi 1 dcl vody a dusíme do měkka.
Dokud se maso dusí, připravíme si bešamelovou omáčku (máslo rozpustíme, postupně přidáváme mléko a mouku. Pořádně mícháme, aby nevznikly bouličky). Do hotové omáčky přimícháme kečup a necháme přejít varem.
Do udušení masa přidáme bešamelovou omáčku a necháme přejít varem. Promícháme a podáváme.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa s bylinkami, Gnocchi se žampiony, Grilované kuřecí prsa, Špenátové gnocchi, Kuřecí prsa s broskví