Papriková sůl

Potřebujeme:

1 kg kapie, 250 g soli

Jak na to:

Namísto obyčejné soli dejte sůl "Maruška", která má nižší obsah sodíku a vyšší obsah draslíku.
Kapii pořádně omyjeme, osušíme nejlépe papírovými kuchyňskými utěrkami, ať na ní nezůstane žádná voda, odstraníme stopky a všechny zrníčka, pak ji nakrájíme a navážíme.
Poměr soli a kapel je 1:4, v tomto případě na 1 kg očištěné papriky 1/4 kg soli. Papriku dáme do důkladně vymytého mixéru a pustíme ho na plné obrátky.
K mixované kapii přisypeme sůl a promícháme opětovným spuštěním mixéru. Naplníme umyté skleničky a zavíčkujeme. Nesterilizují, sůl konzervuje.

Podobné recepty:

Papriková čalamáda, Papriková pomazánka na topinky, Papriková pomazánka, Papriková pomazánka na topinky, Teplá papriková pomazánka