Pomerančový Savarin s ovocem

Potřebujeme:

Těsto: ½ droždí, 400 g polohrubé mouky, 170 ml vlažného mléka, 100 g másla, 72 g kryst.cukru, 4 vajíčka, špetku soli, pomerančovou kůru
Poleva: 2 lžíce bílého rumu, 3 lžíce pomerančové marmelády, 4 lžíce kryst.cukru, kůru z limetky, kůru z 1 pomeranče
Ozdoba: 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci moučkového cukru, 1 pomeranč, 1 mango, 1 kiwi, 100 g jahod

Jak na to:

Promícháme cukr s droždím, přilijeme vlažné mléko a necháme vykynout.
Formu na Savarin vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Prosejeme mouku, osolíme, ochutíme strouhanou pomerančovou kůrou, přilijeme vajíčka, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek, vymícháme polotuhé těsto a necháme vykynout.
Povaříme 5 min 100 m vody s rumem, cukrem a krájenou kůrou z limetky a pomeranče.
Těsto dáme do připravené formy a necháme ještě 15 min nakynout. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 C dozlatova.
Vlažný moučník vyklopíme z formy, propíchneme špejlí, polijeme polevou, potřeme marmeládou a necháme vychladnout.
Ovoce očistíme, nakrájíme a vložíme do středu moučníku. Pokapeme citrónovou šťávou a vše pocukrujeme.

Podobné recepty:

Tequila Sunrise, Dýňový ( tykvový) kompot, Kuřecí romeo a julie, Pomerančové dortíčky, Koláč s ovocem