Alsaská bábovka

25.8.2012
Potřebujeme:

½ kostky droždí, 400 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 100 ml vody, 100 g másla, 40 g kryst.cukru, 2 vajíčka, 50 g sekaných mandlí, 50 g rozinek, 2 lžíce třešňovice, špetku soli

Jak na to:

Formu na bábovku potřeme máslem, vsypeme plátky mandlí a pak mouku. Spařené rozinky namočíme do třešňovice.
Droždí rozmícháme s cukrem, vlažnou vodou a necháme 10 min nakynout. Prosejeme mouku, osolíme, vlijeme vajíčko, rozpuštěné máslo a mléko, kvásek a vymícháme vláčné těsto. Přidáme rozinky a mandle a vlijeme do připravené formy, kde necháme nakynout asi hodinu.
Pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 40 min při teplotě 160 C. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby apo 5 min opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Alsaská studená polévka