Tiramisu originál italský recept

200 g mletého cukru, 4 žloutky, 4 cl likéru Amaretto, 500 g sýra Mascarpone, 250 g cukrářských piškotů (stačí jedna krabice na čtvercovou mísu), větší šálek kávy, 2 cl třešňovice (může být i vodka), mleté kakao
Jak na to:Cukr se žloutky šleháme ručním šlehačem 8 minut. Pak vmícháme polovinu likéru a opatrně už jen vidličkou zamícháme po lžících Mascarpone.
Piškoty rychle namáčíme v kávě a ukládáme na dno porcelánové mísy čtvercového tvaru s plochým dnem. Pokapeme třešňovicí a navrstvíme poloviny krému. Na krém poklademe další namočené piškoty, pokapeme zbylým Amaretto a potřeme zbylým krémem.
Povrch uhladíme a hustě posypeme kakaem, nejlépe přes sítko. Tiramisu necháme alespoň 6 hodin v chladničce.
Originál tiramisu - italský recept, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu