Králík s kuřátky

Potřebujeme:

4 porce
1,6 kg masa z králičího hřbetu bez kosti, 4 malé cibulky, 400 g kuřátek nebo jiných lesních hub, 250 ml silného masového vývaru, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 svazek petrželky, pepř, sůl

Jak na to:

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a uložíme na pekáč. Cibulky oloupeme, v celku poklademe ke králíkovi a pokapeme olejem. Troubu předehřejeme a maso při teplotě 180 C pečeme 15 min. Přilijeme horký vývar a při teplotě 160 C dusíme dalších 30 min. Během dušení králíka pravidelně oblévá horkou šťávou z pekáče.
Mezitím očistíme kuřátka a na jemno nasekáme petrželku. Krátce před servírováním houby 3 až 4 min opékáme na másle, přimícháme petrželku a podle potřeby osolíme a opepříme. Přidáme k hotovému masu a podáváme.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík, Králík