Maďarské kuřecí prsa

Potřebujeme:

2 PL oleje, 4 velké vykostěné kuřecí prsa (asi 700 g), 2 středně velké cibule, 1 středně velkou zelenou papriku, 1 malou konzervu loupaných rajčat asi 400 g, sůl, 2 lžíce sladké mleté ​​papriky, 100 ml kuřecího vývaru, 10 ml zakysané smetany, pepř, nasekanou petrželku na ozdobení

Jak na to:

Papriku nakrájíme na proužky, cibuli nakrájíme na větší kousky, rajčata scedíme a nakrájíme na kostky. Ve velké pánvi nebo hrnci rozpálíme olej a opékáme prsa asi 10 min z obou stran, dokud nezhnědnou.
Pak je vyjmeme stranou a osolíme. Do výpeku dáme cibuli, na nudličky nakrájenou papriku a dusíme asi 3 min, dokud nezačne zelenina měkká. Přidáme rajčata, přilijeme vývar, červenou sladkou papriku a rychle přivedeme k varu.
Přidáme kuřecí prsa a přikryté dusíme asi 10 min, dokud není hotové maso i zelenina. Nakonec vmícháme kysanou smetanu, prohřejeme, ale už dále nevaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme ozdobené petrželkou a jako přílohu podáváme rýži, brambory nebo těstoviny.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa s bylinkami, Grilované kuřecí prsa, Kuřecí prsa s broskví, Kuřecí prsa s broskvemi, Kuřecí prsa Alfredo