Tarator - osvěžující studená polévka
9.2.2012
1 větší okurku, 1 litr acidofilního mléka, 1,5-2 dcl vody, sůl, 3 lžíce sekaných vlašských ořechů, 3 stroužky česneku, 1 PL kopru, 2 PL olivového oleje, led
Jak na to:Okurku oloupeme a krájíme v 3 fázích - nejprve podélně na plátky, ty pak na proužky a nakonec na drobné kostičky. Nakrájenou okurku dáme do mísy, zalijeme acidofilním mlékem, pokud je hustší, můžeme ho zředit vodou.
Přidáme sůl dle chuti, nasekané ořechy, prolisovaný česnek, kopr, olivový olej a vše dobře zamícháme. Podáváme dobře vychlazené, případně s kostkami ledu.
Tarator, Melounová polévka, Osvěžující polévka, Jemná bílá zeleninová polévka, Jemná bílá zeleninová polévka