Marcipánové rohlíky s pistáciemi

Potřebujeme:

400 g marcipánové hmoty, 2 vejce, 60 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, pár kapek rumového i citrónové aroma, 80 g škrobové moučky (Solamyl), čokoládovou polevu a nasekané pistácie podle možnosti nesolené

Jak na to:

Marcipán nakrájíme na drobné kousky. Přidáme vajíčka, cukr, vanilkový cukr, ochutíme několika kapkami rumového a citrónové aroma. Přimícháme škrobovou moučku a vymícháme na hladkou hmotu.
Utřené masu můžeme dát na chvíli do chladničky. Na plech dáme pečící papír a pomocí sáčku na zdobení vymačkáme rohlíky.
Troubu vyhřejeme na 180 ° C, horkovzdušnou na 160 ° C. Připravené rohlíky pečeme asi 12 min. Z plechu je vybíráme po pár minutách. Po upečení je necháme alespoň 40 min vychladnout na mřížce.
Vychladlé rohlíčky polijeme čokoládovou polevou a posypeme pistáciemi.

Tip: Místo pistácií můžete použít nasekané mandle, lískové oříšky nebo klasické ořechy.
Pokud chcete použít rumovou aroma, přidejte do těsta na dochucení ještě nastrouhanou kůru z jednoho citronu nebo pomeranče.

Podobné recepty:

Marcipánové koláčky, Rohlíky se sýrem, Makulienky, Rohlíky s tvarohem, Zapečené rohlíky