Červené zelí s jablky

30.1.2012
Potřebujeme:

6 osob
1 kg červeného zelí, 250 g cibule, 2 lžíce sádla, 4 lžíce octa, 500 g jablek, sůl, pepř, bobkový list, kryst.cukr podle chuti, 350 ml červeného vína, 3 PL rybízového džemu

Jak na to:

Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme zelí, promícháme a zakryté chvíli dusíme. Přidáme ocet a promícháme.
Jablka očistíme, pokrájíme na měsíčky a přidáme ke kapustě. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme rybízový džem, dochutíme cukrem, necháme přejít varem a podáváme.

Podobné recepty:

Dušené červené zelí, Dušené červené zelí, Křupavé zelí, Dušené červené zelí, Dušená červené zelí