Francouzská nádivka s kaštany

Potřebujeme:

do 1 husy
300 g husích drobů (srdce a jater), 4 malé cibule, 2 stonky celeru, 200 g uvařených kaštanů, kůrky ze 2 bochníků toustového chleba, 6 vajec, 50 g másla, 100 ml mléka, 200 ml brandy, pepř, sůl , svazek bylinek (šalvěj, tymián, rozmarýn a pod.)

Jak na to:

Kůrky chleba nakrájíme na drobné kostičky a krátce opečeme na malém množství másla. Pak je namočíme do mléka. Na másle dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a celer. Přidáme pokrájené drobky, kaštany, sůl, pepř a dusíme, dokud maso nezměkne.
Necháme trochu vychladnout, přidáme vyždímaný chléb, vejce, nasekané bylinky a brandy. Důkladně promícháme a plníme husa.

Podobné recepty:

Pečené kaštany, Kaštanová polévka, Kaštanová polévka, Rizoto s kaštany, Andrejové kaštany