Stifádo
17.10.2012

1 kg hovězího masa, 1 kg drobnější cibule, bobkové listy, 3 stroužky česneku, půl hrnku vinného octa, půl hrnku suchého červeného vína, půl hrnku rostlinného oleje, 1 PL olivového oleje, 3-4 kousky skořice, 6-7 zrnek pepře , 1 nakrájenou rajče, sůl
Jak na to:Cibuli očistíme a vložíme do studené vody. Tuto vodu vylijeme, nalijeme čistou a dáme (celou) cibuli vařit. Povaříme pár minut a scedíme. Maso pokrájíme na kousky (asi jako na guláš), přidáme všechny přísady, stejně jako cibuli a přilijeme tolik vody, aby bylo maso přikryté.
Vaříme asi 2 hodiny (čím déle tím lépe) na velmi slabém ohni nebo v troubě. Hotové jídlo zůstane pouze se šťávou, podobnou gulášové.