Perníky

Potřebujeme:

60 dkg hladké mouky, 35 dkg krupicového cukru, 20 dkg medu, 5 dkg Cery, 4 vajíčka, 1 lžičku jedlé sody, citrónovou kůru, poloviny ořechů, rozinky, loupané mandle na zdobení, žloutek na potírání

Jak na to:

Med zahřejeme, přidáme cukr, ceru a mícháme rozpustila tuku. Odstavíme a mícháme do rozpuštění (alespoň částečně) cukru, pak přidáme mouku se sodou, vejce a necháme odstát 24 hodin v chladu.
Vyválíme na 0,5 cm a vykrajujeme perníčky. Zdobíme ořechy, mandlemi, rozinkami. Pečeme na plechu vystlaném pečícím papírem a po upečení potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Podobné recepty:

Bílá poleva na perníky, Perníky, Perníky, Měkké perníky, Perníčky s citronovou polevou