Marinádové maso

Potřebujeme:

800 g vepřové kýty, 2 dcl kvalitního oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci vegety, 1 lžíci míchaného koření (tymián, paprika, česnek, bílý pepř, majoránka, rozmarýn), 1 lžičku mleté ​​pálivé papriky, 1 lžíci hořčice, panák griotky (cherry), 1 lžičku maizeny, 2-3 lžíce tekutého medu, konzervu žampionů nebo kukuřice, 1 kelímek šlehačky

Jak na to:

Do oleje dáme sójovou omáčku, papriku, vegetu, koření, med, hořčici, griotky, maizenu, šťávu z půl citronu a dobře promícháme.
Maso nakrájíme na nudličky, nebo kostičky a dáme do marinádové koupele. Necháme ho tam aspoň hodinu, uzavřené v chladničce. Pak dáme maso i s marinádou na rozpálenou hlubší pánev. Chvilku dusíme, aby bylo maso měkké, potom přidáme žampiony nebo kukuřici. Necháme přejít varem. Můžeme zjemnit šlehačkou.

Podobné recepty:

Kuřecí maso na pórku, Vepřové na houbách, Vepřové maso, Maso s moravankou , Maso v mrkvi