Marinádové maso

800 g vepřové kýty, 2 dcl kvalitního oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci vegety, 1 lžíci míchaného koření (tymián, paprika, česnek, bílý pepř, majoránka, rozmarýn), 1 lžičku mleté pálivé papriky, 1 lžíci hořčice, panák griotky (cherry), 1 lžičku maizeny, 2-3 lžíce tekutého medu, konzervu žampionů nebo kukuřice, 1 kelímek šlehačky
Jak na to:Do oleje dáme sójovou omáčku, papriku, vegetu, koření, med, hořčici, griotky, maizenu, šťávu z půl citronu a dobře promícháme.
Maso nakrájíme na nudličky, nebo kostičky a dáme do marinádové koupele. Necháme ho tam aspoň hodinu, uzavřené v chladničce. Pak dáme maso i s marinádou na rozpálenou hlubší pánev. Chvilku dusíme, aby bylo maso měkké, potom přidáme žampiony nebo kukuřici. Necháme přejít varem. Můžeme zjemnit šlehačkou.
Kuřecí maso na pórku, Vepřové na houbách, Vepřové maso, Maso s moravankou , Maso v mrkvi