Sněhové ozdoby na stromeček

5 bílků, 200 g krystalového cukru a 150 g práškového cukru, 1 PL citronové šťávy
Jak na to:Bílky do tuha vyšleháme, postupně zašleháme krystalový a moučkový cukr a nakonec citrónovou šťávu. Bílková pěna musí být pevná. Šleháme 10-15 minut.
Pěnou naplníme cukrářskou kapsu s ozdobnou špičkou a stříkáme kolečka, srdíčka nebo hvězdičky. Plech tence potřeme ztužený pokrmový tukem CERA a označíme vzory sklenicí nebo vykrajovátkem, které jsme předtím namočili do mouky. Sušíme při teplotě 80-100 C, asi 1-1,5 hod (dvířka trouby necháme pootevřená).
Pokud pěnové pečivo dobře odlepí, je usušené. Bílkový pěnu můžeme přibarvovat potravinářskými barvivy, případě máčet v čokoládě.
Domácí vánoční kakaové ozdoby, Ptačí mléko, Čokoládový zázrak, Domácí marcipánová hmota, Vánoční cukroví