Salát se sýrem a paprikou

Potřebujeme:

4 porce
800 g brambor, 1 malou cibuli, 2 kapie, 4 mladé cibulky nebo ½ pórku, 100 g sýra vcelku (ementál nebo gouda), ½ svazku pažitky, 200 ml zeleninového vývaru, 3 PL vinného octa, 3 lžíce oleje, sůl, pepř koření

Jak na to:

Brambory omyjeme a ve slupce spaříme asi 30 min. Oloupeme je, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na kolečka. Cibuli očistíme a nadrobno nasekáme, kapii omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké proužky.
Mladé cibulky očistíme a nakrájíme na plátky, sýr na hranolky. Omytou pažitku nadrobno nasekáme. Cibuli zpěníme na 1 PL oleje a přidáme mladé cibulky nebo nakrájený pórek. Přilijeme vývar, chvíli podusíme a nálevem přelijeme brambory.
K bramborám přimícháme sýr, kapie a pažitku. Ochutíme octem a necháme 10 min odstát. Nakonec salát pokapeme zbylým olejem, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.

Tip: Podle chuti se do salátu může přidat sójová majonéza nebo tatarská omáčka.

Podobné recepty:

Rybí salát s paprikou, Fazolový segedínský salát, Těstovinový salát s paprikou, Těstovinový salát s paprikou, Těstovinový salát s paprikou